Eko
Podere Brizio Rosso Di Montalcino

Podere Brizio Rosso Di Montalcino

149 kr (nr. 2541) Rött vin, fylligt Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ekologiskt, fylligt och med god lagringspotential

Upptäck Podere Brizio Rosso di Montalcino, ett ekologiskt vin från Toscana skapat på 100% Sangiovese. Njut av nyanserad elegans med inslag av fat, mörka körsbär, örter, plommon, svart te och tobak.

Perfekt till den klassiska rätten Bistecca Fiorentina, charkbricka med italienska delikatesser som proscuiotto eller salami. Passar också utmärkt till en krämig svamprisotto. Servera vid 18°C.

Detta eleganta vin passar perfekt tillsammans med italienska delikatesser som prosciutto eller salami.

Druvor skördade för hand i mitten av september från Podere Brizios vingårdar i sydvästra Montalcino, 330-350 meter över havet. Vingårdarna ligger med sydvästlig exponering och vätter mot havet och Maremma, ett av Montalcinos varmaste områden. Detta skapar optimala förhållanden för druvorna.

En pärla i Montalcino
Podere Brizios pittoreska egendom ligger ett stenkast söder om Sienna i det vackra Montalcino landskapet och ägs av Alejandro Bulgheroni Familiy Vineyards. Vinmakare är Luigi Temperini. Egendomen består av en liten idyllisk gård, totalt 27 hektar mark varav 11,5 hektar vingårdar med Sangiovese och 2 hektar olivlundar. Hos Podere Brizio har man fokus på hållbart jordbruk och följer varje enskild druva från vinranka till flaska.

Som privatperson har du möjlighet att besöka Podere Brizios boutique hotell med läge på den Toscanska landsbygden omgivet av olivlundar och vingårdar och fantastisk mat.

Pressmeddelande 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% sangiovese
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,1 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Podere Brizio

Innehållet

SmakbeskrivningEtt fylligt vin med nyanserad smak och inslag av fat, mörka körsbär, örter, plommon, svart te och tobak.
Passar tillServeras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött. Charkbricka, Bistecca Fiorentina, svamprisotto.
LagringspotentialVinet har god lagringspotential
VinmakareLuigi Temperini

Om Podere Brizio

Den idylliska boutiquevingården Podere Brizio ligger beläget i den berömda vinregionen Montalcino i Toscana och ägs idag av Alejandro Bulgheroni Familiy Vineyards, vinmakare är Luigi Temperini. Egendomen består av totalt 27 hektar varav 11,5 hektar vingårdar med Sangiovese och 2 hektar olivlundar. Hos Podere Brizio har man fokus på hållbart jordbruk och följer varje enskild druva från vinranka till flaska. Som privatperson har du möjlighet att besöka Podere Brizios boutique hotell med läge på den Toscanska landsbygden omgivet av olivlundar och vingårdar i en fantastisk lantlig miljö med ljuvligt rustik italiensk mat.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!