Nyhet
Recioto della Valpolicella DOCG

Recioto della Valpolicella DOCG

189 kr (nr. 70273) Sött vin Valpolicella, Veneto, Italien

Recioto är ett härligt sött vin från Valpolicella!

Vinet är sött, fylligt, mjukt och fängslande med kryddig eftersmak. Servera vid en temperatur på 16-18 C och ta upp flaskan minst en timme före servering.

Utmärkt till desserter och speciellt till torra bakverk, det är jättegott med nötter eller mörk choklad, eller till och med ädelost.

För att få en Recioto med finess och klass är det nödvändigt att följa produktionsprocessen noggrant och skickligt, från valet av druvorna när de skördas tills de når flaskan. Tillverkningsprocessen liknar den för Amarone, det vill säga ett vin som erhålls från torkade druvor och jäsningen stoppas innan vinet blir torrt. Namnet Recioto kommer från Recia som syftar till den övre delen av klasen som får mer sol och har högre sockerhalt.

Om vinet förvaras ordentligt vid en konstant temperatur runt 15C i horisontellt läge i frånvaro av ljus, kommer det att bevaras perfekt i 8 till 12 år.

 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina veronese, corvinone, rondinella
Årgång2019
Alkoholhalt12,5%
Storlek500 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 4 mars 2024
Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Le Ville di Antanè

Innehållet

SmakbeskrivningServera vid en temperatur på 16-18 C och ta upp flaskan minst en timme före servering.
Passar tillUtmärkt till desserter och speciellt till torra bakverk. Perfekt till nötter, mörk choklad eller till och med ädelost.

Om Le Ville di Antanè

I den förtrollande Valpolicella-dalen i Veneto påbörjade Vittorio Sancassani sitt vinodlande under tidigt 1900-tal. Efter ett århundrade är detta fortfarande en liten familjefirma med omkring 50 hektar stora vingårdar. Luciano Sancassani har tagit över rodret under 2000-talet och genomfört betydande förändringar, inklusive övergången till ekologisk odling. Det har inte bara utvidgat vinsortimentet, utan även lyft företaget till en välbekant status. I 2015 kunde de stolt inviga sitt toppmoderna vineri, som inte bara är en estetisk pärla utan också är drivet med full hänsyn till miljön. Solceller används som en ren energikälla, och detta är bara ett exempel på deras engagemang för ekologisk hållbarhet.

Om Valpolicella, Veneto, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!