Regalia Arinto Reserva

Regalia Arinto Reserva

119 kr (nr. 2425) Vitt vin Vinho Regional Lisboa

Fruktig och läskande portugisisk pärla: Regalia Arinto Reserva 

Letar du efter ett friskt och fruktigt vin som perfekt kompletterar fisk- och skaldjursrätter? Då är Regalia Arinto Reserva från Portugal det perfekta valet!

Detta välbalanserade vin gjord på 100% Arinto-druvor bjuder på toner av citrusaromer, grapefrukt, gröna äpplen och lime, vackert balanserade med vita blommor, honungsmelon och persika. Den höga syran ger vinet en friskt och ungdomlig karaktär.

Druvorna till vinet skördades omsorgsfullt bland de vackra vingårdarna i Alenquer, norr om Lissabon. Bakom vinet står den ansedda producenten Casa de Vila Verde, belägen i regionen Vinhos Verdes. Vingården omges av historiska landskap och soldränkta egendomar, kända för sina storslagna trädgårdar fyllda med vackra Hortensia.

För en extra smakrik upplevelse, pressa gärna en skvätt citron över din fisk- eller skaldjursrätt innan servering. Den friska citronsaften kompletterar perfekt den höga syran i vinet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Arinto
Årgång2020
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,125 g/100 ml
Syra7 g/100 ml
Producent Casa Vila Verde - Sociedade Agricola

Innehållet

SmakbeskrivningVinet är fruktigt och läskande med en härlig syra av citrusaromer, grapefrukt, gröna äpplen och lime möter vita blommor, honungsmelon och persika. Ett mycket välbalanserat vin med bra struktur och längd!
Passar tillVinet passar mycket bra till de flesta fisk- och skaldjursrätter. En skvätt citron på rätten innan servering kommer matcha den höga syran i vinet.

Om Vinho Regional Lisboa

Vinregionen Lisboa ligger ca 45 km norr om huvudstaden Lissabon. Vingårdarna är belägna på låga sluttningar 110 – 220 meter över havsnivån. Rankorna får bästa solexponering och sjöbris från Atlanten som bara ligger 25 km därifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!