Eko
Tenuta Le Colonne Bolgheri Rosso

Tenuta Le Colonne Bolgheri Rosso

219 kr (nr. 54703) Rött vin Bolgheri, Italien

Tenuta Le Colonne: Balanserat & harmoniskt rött vin från Bolgheri

Upplev en perfekt kombination av elegans och kraft med Tenuta Le Colonnes Bolgheri Rosso. Druvorna Merlot, Petit Verdot och Cabernet Franc, noggrant utvalda från ekologiska vingårdar, skapar en symfoni av smaker.

Vinet lagras i 12 månader på stora orostade ekfat. Vinet är fylligt och välbalanserat med toner av mogna körsbär, plommon, svarta vinbär och peppar med nyanserade toner av färska örter med en fantastisk elegans och friskhet.

Serveras vid 18 °C till kyckling eller rätter av kött, till exempel kalv eller ankbröst med svamprisotto.

Ekologisk odling i framkant
Tenuta Le Colonne är en av de få ekologiska producenterna i regionen, vilket resulterar i ett vin som inte bara smakar fantastiskt men också är skonsamt mot miljön.

Tenuta Le Colonnes vingårdar ligger endast några kilometer från kusten på höjder mellan 50 och 400 meter över havet. Här har vingårdarna ett soligt läge men det närliggande havet ger också vinrankorna en svalkande effekt samtidigt som det reflekterar solljus på backarna. Detta skapar optimala förhållanden för Tenuta Le Colonnes viner.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort50% Merlot, 30% Petit Verdot, 20% Cabernet Franc
Årgång2019
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,1 g/100 ml
Syra5,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Tenuta Le Colonne

Innehållet

SmakbeskrivningFylligt och välbalanserat vin med toner av mörka körsbär, svarta vinbär, björnbär, peppar, ceder, järn och tobak med en sällsam elegans och fräschör.
Passar tillServeras vid 18 °C till kyckling eller rätter av kött, till exempel kalv eller ankbröst med svamprisotto.

Om Tenuta Le Colonne

Tenuta Le Colonnes vingårdar ligger endast några kilometer från kusten på höjder mellan 50 och 400 meter över havet. Här har vingårdarna ett soligt läge men det närliggande havet ger också vinrankorna en svalkande effekt samtidigt som det reflekterar solljus på backarna. Närheten till havet i kombination med glesare plantering gör att man är en av de få ekologiska producenterna i regionen. Detta skapar optimala förhållanden för Tenuta Le Colonnes stora viner.

Om Bolgheri, Italien

Bolgheri ligger på Toscanas vackra kust och räknas idag som ett av världens allra främsta vindistrikt. Området är känt för sina eleganta, men samtidigt kraftfulla, viner som av tradition görs på de franska druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.

Dessa viner är även kända som ”Super Tuscans” och tillhör idag några av världens mest eftersökta viner.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!