Tenuta Le Colonne Bolgheri Superiore

Tenuta Le Colonne Bolgheri Superiore

429 kr (nr. 54922) Rött vin Bolgheri, Italien

Tenuta Le Colonnes stora stolthet är denna Bolgheri Superiore, en blandning av Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort80% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot
Årgång2017
Alkoholhalt14
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,11 g/100 ml
Producent Tenuta Le Colonne

Innehållet

SmakbeskrivningEtt komplext och nyanserat vin med toner av mogna svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär med fantastiska toner av färska örter, kryddor och vanilj. Intensiv med fantastisk koncentration men samtidigt elegant med välbalanserad syra, silkeslena tanniner med ett långt
avslut.
Passar tillPerfekt i kombination med kallskuret kött, kombinera gärna med specialiteter från det italienska köket såsom vilträtter, stekar och köttsåser

Om Tenuta Le Colonne

Tenuta Le Colonnes vingårdar ligger endast några kilometer från kusten på höjder mellan 50 och 400 meter över havet. Här har vingårdarna ett soligt läge men det närliggande havet ger också vinrankorna en svalkande effekt samtidigt som det reflekterar solljus på backarna. Närheten till havet i kombination med glesare plantering gör att man är en av de få ekologiska producenterna i regionen. Detta skapar optimala förhållanden för Tenuta Le Colonnes stora viner.

Om Bolgheri, Italien

Bolgheri ligger på Toscanas vackra kust och räknas idag som ett av världens allra främsta vindistrikt. Området är känt för sina eleganta, men samtidigt kraftfulla, viner som av tradition görs på de franska druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.

Dessa viner är även kända som ”Super Tuscans” och tillhör idag några av världens mest eftersökta viner.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!