Tenuta Le Colonne Bolgheri Superiore

Tenuta Le Colonne Bolgheri Superiore

429 kr (nr. 54922) Rött vin Bolgheri, Italien

Bolgheri Superiore från Tenuta Le Colonne

Upplev en symfoni av smaker med Tenuta Le Colonnes Bolgheri Superiore, en utsökt blandning av Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot. Druvorna, odlade i den unika terroir präglad av närheten till havet, ger en komplex och nyanserad smakprofil.

Ekologisk odling i framkant
Tenuta Le Colonne är en av de få ekologiska producenterna i regionen, vilket resulterar i ett vin som inte bara smakar fantastiskt men också är skonsamt mot miljön.

24 månaders lagring på ekfat ger vinet sina silkeslena tanniner och toner av mogna svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär, färska örter, kryddor och vanilj. Intensivt och koncentrerat, men samtidigt elegant med välbalanserad syra och ett långt avslut.

Njut av Bolgheri Superiore med kallskuret kött, italienska specialiteter, vilträtter eller stekar.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort80% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot
Årgång2017
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,11 g/100 ml
Producent Tenuta Le Colonne

Innehållet

SmakbeskrivningEtt komplext och nyanserat vin med toner av mogna svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär med fantastiska toner av färska örter, kryddor och vanilj. Intensiv med fantastisk koncentration men samtidigt elegant med välbalanserad syra, silkeslena tanniner med ett långt
avslut.
Passar tillPerfekt i kombination med kallskuret kött, kombinera gärna med specialiteter från det italienska köket såsom vilträtter, stekar och köttsåser

Om Tenuta Le Colonne

Tenuta Le Colonnes vingårdar ligger endast några kilometer från kusten på höjder mellan 50 och 400 meter över havet. Här har vingårdarna ett soligt läge men det närliggande havet ger också vinrankorna en svalkande effekt samtidigt som det reflekterar solljus på backarna. Närheten till havet i kombination med glesare plantering gör att man är en av de få ekologiska producenterna i regionen. Detta skapar optimala förhållanden för Tenuta Le Colonnes stora viner.

Om Bolgheri, Italien

Bolgheri ligger på Toscanas vackra kust och räknas idag som ett av världens allra främsta vindistrikt. Området är känt för sina eleganta, men samtidigt kraftfulla, viner som av tradition görs på de franska druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.

Dessa viner är även kända som ”Super Tuscans” och tillhör idag några av världens mest eftersökta viner.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!