Eko
Tenuta Le Colonne Plenum

Tenuta Le Colonne Plenum

159 kr (nr. 54702) Rött vin Toscana

Ekologiskt rött vin från Toscana för alla tillfällen!

Njut av ett fruktigt och nyanserat vin med toner av körsbär, svarta vinbär och lakrits

Tenuta Le Colonne Plenum är ett mångsidigt rött vin gjort på druvorna Merlot, Cabernet Sauvignon och Syrah från ekologiska vingårdar i Toscana. Vinet bjuder på en doftpalett av körsbär, svarta vinbär, plommon, kaffe, lakrits och läder. De snälla tanninerna, den pigga syran och den eleganta finishen gör det till ett vin som passar perfekt till många olika tillfällen.

Passar till grillat kött, charkbrickan och vegetariska rätter

Servera gärna Tenuta Le Colonne Plenum till smakrika rätter av grillat kött, gärna vilt. Vinet passar också utmärkt till charkbrickan eller till smakrika vegetariska rätter.

Druvor från vingårdar nära havet

Costa Toscana är en relativt ny appelation som grundades 2010. Vingårdarna till Plenum ligger i närheten av havet, vilket ger vinet dess unika karaktär. Druvorna till detta vin växer på sluttningar med en sydlig exponering och 200 meter över havet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

DruvsortCabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Årgång2019
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,1 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Tenuta Le Colonne

Innehållet

SmakbeskrivningEtt fruktigt och nyanserat vin med toner av körsbär, svarta vinbär, plommon, kaffe, lakrits och läder med snälla tanniner och
fantastiskt pigg syra och en elegant finish
Passar tillSmakrika rätter av grillat kött, gärna vilt. Passar också utmärkt till charkbrickan eller till smakrika vegetariska rätter.

Om Tenuta Le Colonne

Tenuta Le Colonnes vingårdar ligger endast några kilometer från kusten på höjder mellan 50 och 400 meter över havet. Här har vingårdarna ett soligt läge men det närliggande havet ger också vinrankorna en svalkande effekt samtidigt som det reflekterar solljus på backarna. Närheten till havet i kombination med glesare plantering gör att man är en av de få ekologiska producenterna i regionen. Detta skapar optimala förhållanden för Tenuta Le Colonnes stora viner.

Om Toscana

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!