Eko
Tenuta Le Colonne Vermentino

Tenuta Le Colonne Vermentino

169 kr (nr. 54684) Vitt vin Toscana, Italien

Tenuta Le Colonne Vermentino: Upplev friskheten från Toscana

Njut av ett ekologiskt vin med toner av citrus, blommor och mineral

Tenuta Le Colonne Vermentino är ett friskt och välstrukturerat vin gjort på 100 % Vermentino-druvor från Toscana. Vinet bjuder på en doftpalett av mogna citrusfrukter, vita blommor, salvia, rosmarin, gröna äpplen och mineral. Den uppfriskande syran och pigga finishen gör det till ett perfekt vin för att njuta av på egen hand eller tillsammans med mat.

Passar perfekt till fisk och skaldjur, grillat kött och vegetariska rätter

Servera gärna Tenuta Le Colonne Vermentino till havets alla läckerheter, som grillad fisk eller skaldjur. Vinet passar också utmärkt som aperitivo med salta tilltugg. Vinet är även ett utmärkt val till vegetariska rätter.

Druvor från vingårdar nära havet

Costa Toscana är en relativt ny appelation som grundades 2010. Vingårdarna till Tenuta Le Colonne Vermentino ligger i närheten av havet, vilket ger vinet dess unika karaktär. Druvorna till detta vin växer allra närmast havet med en västlig exponering och 15 meter över havsytan. Vingården drar nytta av det unika maritima klimatet och havsbrisen. Jordmånen består av sand, vilket ger vinet en fin mineralitet.

Smaka på Toscana!

Tenuta Le Colonne Vermentino är ett perfekt vin för dig som vill uppleva smaken av Toscana. Vinet är friskt, elegant och smakrikt, och det passar perfekt till en mängd olika rätter. Beställ en flaska idag och njut av en bit av Italien!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100 % Vermentino
Årgång2020
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,13 g/100 ml
Syra5,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Tenuta Le Colonne

Innehållet

SmakbeskrivningEtt välstrukturerat och elegant vin med toner av mogna citrusfrukter, vita blommor, salvia, rosmarin, gröna äpplen och
mineral med en uppfriskande syra och pigg finish.
Passar tillPassar utmärkt till havets alla läckerheter eller varför inte som en aperitivo med salta tilltugg. Servera vid 12°C.

Om Tenuta Le Colonne

Tenuta Le Colonnes vingårdar ligger endast några kilometer från kusten på höjder mellan 50 och 400 meter över havet. Här har vingårdarna ett soligt läge men det närliggande havet ger också vinrankorna en svalkande effekt samtidigt som det reflekterar solljus på backarna. Närheten till havet i kombination med glesare plantering gör att man är en av de få ekologiska producenterna i regionen. Detta skapar optimala förhållanden för Tenuta Le Colonnes stora viner.

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!