The Flying Spaghetti Monster

The Flying Spaghetti Monster

129 kr (nr. 57864) Rött vin, medelfylligt, fruktigt Valpolicella, Italien

The Flying Spaghetti Monster – ett perfekt pastavin!

Upplev en smak av Italien med The Flying Spaghetti Monster, en Valpolicella från Le Ville di Antanè.

Detta vin är tillverkat på de klassiska druvorna corvina och corvinone, men får en extra dimension av struktur tack vare cabernet sauvignon. Resultatet är en komplex och fruktig Valpolicella med toner av björnbär, mörka körsbär och saftiga plommon, kompletterat med en subtil kryddighet.

Namnet på vinet har en rolig historia. Det inspirerades av pastafarianismen, en religion grundad av Bobby Henderson i USA år 2005. Pastafarianerna tror på en gudom i form av ett flygande spaghettimonster, och på etiketten avbildas denna gudom i en skapelseakt som liknar Michelangelos ”Adams skapelse.”

The Flying Spaghetti Monster är perfekt för den som älskar fruktiga och komplexa viner. Servera gärna vinet tillsammans med pasta i alla dess former. Detta vin är skapat med hemlagat i åtanke. Varför inte servera till en traditionell pasta bolognese? Vinet är också ett utmärkt val till charkuterier.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina, corvinone, cabernet sauvignon
Årgång2020
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli.
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,79 g/100 ml
Producent Le Ville di Antanè

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig karaktär med framträdande toner av björnbär, mörka körsbär och saftiga plommon. Eftersmaken präglas av en subtil kryddighet som kompletterar de fruktiga tonerna, vilket ger vinet en mer komplex smakprofil.
Passar tillPasta såklart! Detta vin är skapat med hemlagat i åtanke. Varför inte servera till en traditionell pasta bolognese?

Om Le Ville di Antanè

I den förtrollande Valpolicella-dalen i Veneto påbörjade Vittorio Sancassani sitt vinodlande under tidigt 1900-tal. Efter ett århundrade är detta fortfarande en liten familjefirma med omkring 50 hektar stora vingårdar. Luciano Sancassani har tagit över rodret under 2000-talet och genomfört betydande förändringar, inklusive övergången till ekologisk odling. Det har inte bara utvidgat vinsortimentet, utan även lyft företaget till en välbekant status. I 2015 kunde de stolt inviga sitt toppmoderna vineri, som inte bara är en estetisk pärla utan också är drivet med full hänsyn till miljön. Solceller används som en ren energikälla, och detta är bara ett exempel på deras engagemang för ekologisk hållbarhet.

Om Valpolicella, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!