The Flying Spaghetti Monster

The Flying Spaghetti Monster

129 kr (nr. 57864) Rött vin, medelfylligt, fruktigt Valpolicella, Italien

The Flying Spaghetti Monster är en Valpolicella från producenten Le Ville di Antanè.

Vinet är tillverkat på de tradtionella valpolicelladruvorna corvina och corvinone, med en extra dimension av struktur tack vare cabernet sauvignon.

Namnet på detta vin hämtar inspiration från pastafari. Religionen grundades av Bobby Hendersson och som uppstod i USA år 2005 som en svaraktion mot utbildningsmyndigheten i Kansas som beslutade att undervisa intelligent design, en form av kreationism, som ett alternativ till evolutionsteorin i skolorna. På etiketten avbildas pastafarianismens gudom, det flygande spaghettimonstret, i en skapelseakt som liknar Michelangelos ”Adams skapelse.”

Vinet bjuder på en fruktig karaktär med framträdande toner av björnbär, mörka körsbär och saftiga plommon. Eftersmaken präglas av en subtil kryddighet som kompletterar de fruktiga tonerna, vilket ger vinet en mer komplex smakprofil.

Servera gärna vinet tillsammans med pasta i alla dess former. Vinet är också ett utmärkt val till charkuterier.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsortcorvina, corvinone, cabernet sauvignon
Årgång2020
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli.
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,79 g/100 ml
Producent Le Ville di Antanè

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig karaktär med framträdande toner av björnbär, mörka körsbär och saftiga plommon. Eftersmaken präglas av en subtil kryddighet som kompletterar de fruktiga tonerna, vilket ger vinet en mer komplex smakprofil.
Passar tillPasta såklart! Detta vin är skapat med hemlagat i åtanke. Varför inte servera till en tradtionell pasta bolognese?

Om Le Ville di Antanè

I den förtrollande Valpolicella-dalen i Veneto påbörjade Vittorio Sancassani sitt vinodlande under tidigt 1900-tal. Efter ett århundrade är detta fortfarande en liten familjefirma med omkring 50 hektar stora vingårdar. Luciano Sancassani har tagit över rodret under 2000-talet och genomfört betydande förändringar, inklusive övergången till ekologisk odling. Det har inte bara utvidgat vinsortimentet, utan även lyft företaget till en välbekant status. I 2015 kunde de stolt inviga sitt toppmoderna vineri, som inte bara är en estetisk pärla utan också är drivet med full hänsyn till miljön. Solceller används som en ren energikälla, och detta är bara ett exempel på deras engagemang för ekologisk hållbarhet.

Om Valpolicella, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!