Vino Rosato Biologico Antiche Terre Venete

Vino Rosato Biologico Antiche Terre Venete

199 kr (nr. 59952) Rosévin Veneto, Italien

Elegant och ekologiskt rosévin från Italien!

Vino Rosato Biologico är ett elegant och nyanserat rosévin med toner av friska röda sommarbär som hallon, jordgubbe och solmogna smultron. Den välbalanserade syran ger vinet en frisk och livlig karaktär.

Oavsett om du njuter av vinet på egen hand eller i sällskap av goda vänner, är det en perfekt matchning till en rad olika rätter och tillfällen. Den friska smaken kompletterar gör detta rosévin till ett utmärkt val att servera som sällskapsdryck, till antipasti, grillat, pizza eller till lättare fiskrätter.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort60% corvina, 40% merlot
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek2000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Märkningar Ekologisk
Producent Antiche Terre Venete

Innehållet

Om Antiche Terre Venete

Antiche Terre Venetes historia har sina rötter i det tidiga 1900-talet, när Vittorio Sancassasi började odla vingårdar och olivträd i Valpentena, nära Verona. Deras 50 hektar vingårdar fokuserar på traditionella Veneto-druvsorter som corvina, rondinella och corvinone och är välkända för sina Amarone och Valpolicella-viner – men har såklart mycket mer att erbjuda. Passionen för vin har gått i arv från generation till generation, och detta har lett till ett gemensamt projekt mellan tredje generationen Luciano Sancassani och Riccardo Degani för att ytterligare förstärka Antiche Terre Venetes vingårdar. Hos Antiche Terre Venete drivs vingårdarna med stor entusiasm och passion!

Om Veneto, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!