Nyhet
Volpi Cantine Tortona

Volpi Cantine Tortona

139 kr (nr. 74270) Rött vin Colli Tortonesi DOC, Piemonte, Italien

Upptäck en utsökt Barbera från familjevingården Cantine Volpi i Colli Tortonesi – hjärtat av Piemonte. Detta vin har lagrats 6 månader på fat och 13 månader på flaska, vilket ger en komplex smakprofil med toner av röda bär och kryddor. Den fina finishen gör Barberan perfekt till en rad rätter, från pasta och kötträtter till grillmat och ostbrickor.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% barbera
Årgång2021
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 27 maj 2024
Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Producent Cantine Volpi

Innehållet

SmakbeskrivningToner av plommon, björnbär, blåbär, kanel och viol fyller glaset. Den generösa smaken visar upp mogna vilda hallon och björnbär som ackompanjeras med en pigg syra och ett kryddigt och pepprigt avslut.
Passar tillPerfekt till olika typer av kötträtter som fläskkött, kalv eller vilt. Vinet är också utmärkt att njuta till en god pasta eller en härlig ostbricka.

Om Cantine Volpi

Cantine Volpi är beläget i Tortona som ligger i Italiens nordvästra hörn och i den berömda vinregionen Piemonte. Här har familjen Volpi tillverkat vin sedan 1914 och har numera 5 generationers erfarenhet i ryggen. Volpi var tidiga med ekologisk vinodling och började konvertera sina vingårdar under 90-talet. Utöver sina egna vinmarker i Piemontes böljande landskap gör Volpi viner från flera andra berömda regioner såsom Marche, Sicilien, Asti m.f.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!