Alpha California

Alpha California

175 kr (nr. 51306) Rött vin, fylligt Kalifornien, USA

En storslagen nyhet från välkända och välrenommerade Kalifornien!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt 13%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Nyhet 17 maj 2021
Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Sockerhalt 0,95 g/100ml
Syra 6 g/l
Producent Iconic Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Ett väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Passar till Det här vinet gör sig perfekt till grillad entrecote, grillad lammfilé med rosmarin eller till halloumiburgare.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!