Eko
Le Due Arbie Rosato

Le Due Arbie Rosato

79 kr (nr. 2416) Rosévin Toscana, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Upplev Toscanas smaker i en unik rosé

Upplev Italiens älskade Sangiovese i en ny skepnad! Le Due Arbie Rosato är ett friskt och ekologiskt rosévin från Toscana, gjort på 100% Sangiovese. Vinet finns i två storlekar, hel– och halvflaska.

Le Due Arbie Rosato är ett vin som väcker nyfikenhet. Druvan Sangiovese, mest känd för sina kraftfulla röda viner, visar här en helt ny sida i en elegant och frisk rosé. De böljande kullarna i Toscana har gett druvorna optimala förutsättningar och resultatet är ett vin fullt av liv och karaktär.

Doften bjuder på en härlig blandning av mogna röda bär som smultron och röda vinbär, tillsammans med friska toner av grapefrukt, persika och örter. Smaken är frisk och torr med en fin balans mellan syra och frukt.

Servera väl kylt, 8-10°C, som en uppfriskande aperitif eller till lättare rätter som sallader, pastasallader, kyckling eller grillad fisk och grönsaker. Le Due Arbie Rosato finns i två storlekar, hel– och halvflaska.

Om Dievole 
Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Sangiovese
Årgång2023
Alkoholhalt12,5%
Storlek375 ml
Förpackning Flaska
Finns även som 750 ml

Detaljer

Antal/kolli24
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt<0,3 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningEtt friskt och helt torrt rosévin med ljus färg. Härliga toner av mogna röda bär som smultron och röda vinbär samt grapefrukt, persika och örter.
Passar tillPerfekt till buffébordets lättare kycklingrätter, pastasallader och fiskrätter alternativt servera som sällskapsdryck. Servera väl kylt, 8-10°C.

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!