Eko
Le Due Arbie Rosato

Le Due Arbie Rosato

115 kr (nr. 2416) Rosévin Toscana, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Le Due Arbie Rosato är det enda rosévinet i Sverige som består till 100 % av just Sangiovese. Ett friskt och torrt rosévin med härliga toner av mogna röda bär som smultron och röda vinbär samt grapefrukt, persika och örter. Dessutom ekologiskt certifierat!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Sangiovese
Årgång2022
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska
Finns även som 375 ml

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt<0,3 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningEtt friskt och helt torrt rosévin med ljus färg. Härliga toner av mogna röda bär som smultron och röda vinbär samt grapefrukt, persika och örter.
Passar tillSomriga sallader och perfekt till buffébordets lättare kycklingrätter, pastasallader och fiskrätter alternativt servera som sällskapsdryck. Servera väl kylt, 8-10°C.

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!