The Scream Barbera

The Scream Barbera

99 kr (nr. 56634) Rött vin Piemonte

The Scream Barbera – Konst och Vin i Perfekt Harmoni!

The Scream Barbera är mer än bara ett vin; det är en upplevelse av raffinerad njutning och konstnärlig skönhet. Vinet bjuder på fruktiga toner med en integrerad fatkaraktär, vilket bidrar till både doft och smak av mörka körsbär, björnbär, och subtila inslag av plommon, viol och kryddor. Med en härlig fruktkoncentration och ett långt, kryddigt avslut är varje sip en hyllning till Piemontes vintradition.

Mångsidighet på Tallriken
The Scream Barbera är det ultimata valet för matälskare. Det kompletterar perfekt grillens läckerheter, som saftigt lamm eller smakrikt fläskkött, särskilt tillsammans med en krämig potatisgratäng. Vinet passar även perfekt till ost- och charkbrickan.

Konst och Vin i Perfekt Synergi
Skriet av Edvard Munch är en av de mest ikoniska målningarna i världen. Bakom detta mästerverk av vin står Cantine Volpi, en producent med djupa rötter i Piemontes vintradition. Med över ett sekel av expertis och en passion för konst, har familjen Volpi skapat ett vin som hyllar både konstnärlig uttrycksfullhet och vinmakarkonstens subtila komplexitet.

Som en extra kuriosa är det värt att notera att Skriet har varit utsatt för två stölder och ett antal stöldförsök. Så se till att hålla hårt i din flaskan och låt den pryda ditt middagsbord som en riktig samtalsöppnare!

Pressmeddelande 

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100 % Barbera
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,32 g/100 ml
Märkningar Vegan
Producent Cantine Volpi

Innehållet

SmakbeskrivningPigga och fruktiga toner av mörka körsbär, björnbär, plommon, viol och kryddor. Vinet har en bra integrerad fatkaraktär i både doft och smak, härlig fruktkoncentration och ett långt kryddigt och pepprigt avslut.
Passar tillPerfekt till grillens alla läckerheter, varför inte till lamm eller fläskkött med en gräddig potatisgratäng? Sitter även som en smäck till ost- och charkbrickan!

Om Cantine Volpi

Cantine Volpi är beläget i Tortona som ligger i Italiens nordvästra hörn och i den berömda vinregionen Piemonte. Här har familjen Volpi tillverkat vin sedan 1914 och har numera 5 generationers erfarenhet i ryggen. Volpi var tidiga med ekologisk vinodling och började konvertera sina vingårdar under 90-talet. Utöver sina egna vinmarker i Piemontes böljande landskap gör Volpi viner från flera andra berömda regioner såsom Marche, Sicilien, Asti m.f.

Om Piemonte

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!