The Scream Barbera

The Scream Barbera

101 kr (nr. 56634) Rött vin Piemonte

Med The Scream Barbera kombinerar vi det bästa i livet, konst och vin!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100 % Barbera
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,32 g/100 ml
Märkningar Vegan
Producent Cantine Volpi

Innehållet

SmakbeskrivningPigga och fruktiga toner av mörka körsbär, björnbär, plommon, viol och kryddor. Vinet har en bra integrerad fatkaraktär i både doft och smak, härlig fruktkoncentration och ett långt kryddigt och pepprigt avslut.
Passar tillPerfekt till grillens alla läckerheter, varför inte till lamm eller fläskkött med en gräddig potatisgratäng? Sitter även som en smäck till ost- och charkbrickan!

Om Cantine Volpi

Cantine Volpi är beläget i Tortona som ligger i Italiens nordvästra hörn och i den berömda vinregionen Piemonte. Här har familjen Volpi tillverkat vin sedan 1914 och har numera 5 generationers erfarenhet i ryggen. Volpi var tidiga med ekologisk vinodling och började konvertera sina vingårdar under 90-talet. Utöver sina egna vinmarker i Piemontes böljande landskap gör Volpi viner från flera andra berömda regioner såsom Marche, Sicilien, Asti m.f.

Om Piemonte

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!