Tyskt Lantvin Riesling

Tyskt Lantvin Riesling

69 kr (nr. 50622) Vitt vin, lätt & friskt Tyskland

Tyskt lantvin Riesling – en frisk och fruktig njutning

Ett utsökt tyskt lantvin på 100% Riesling. Fruktig smak med inslag av päron, melon och citrus. Perfekt som sällskapsdryck till en mängd olika rätter.

Tyskt lantvin Riesling är en frisk och fruktig njutning som passar perfekt som sällskapsdryck. Vinet är gjort på 100% Riesling, en av världens mest berömda gröna druvor. Riesling är en mångsidig druva som kan ge upphov till viner med en mängd olika smaker och stilar.

I detta lantvin är doften fruktig med inslag av päron, melon och citrus. Smaken är frisk och fruktig med inslag av päron, melon och citrus. Vinet har en lätt kropp och en hög syra.

Detta lantvin passar perfekt till en mängd olika rätter, bland annat fisk, skaldjur, vegetariska rätter och asiatiskt kök.

”…man har lyckats formidabelt med Tyskt Lantvin.” Vinbörsen, Maj -22

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% riesling
Årgång2022
Alkoholhalt8,5%
Storlek1000 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt2,3 g/100 ml
Producent Iconic Wines

Innehållet

SmakbeskrivningUngdomlig, druvig smak med inslag av päron, honungsmelon, fläder och mandarin.
Passar tillServera vid 8° som sällskapsdryck till buffé eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Om Iconic Wines

Iconic Wines grundades 2015 och har sedan start producerat egna viner tillsammans med ett fåtal utvalda producenter världen över.
Tillsammans med olika vinmakare blendas viner för att få fram bästa kvalité till bästa pris för den skandinaviska marknaden.
Precis som flera odlare bakom vinerna är också Iconic Wines ekologiskt certifierade.

Om Tyskland

Tyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!